Kinderen en hypnoseHypnose is een zeer effectief middel om ongewenste gevoelens en gedachten te lijf te gaan. Niet alleen volwassenen, ook kinderen hebben baat bij de mogelijkheden die hypnose biedt. Hypnotherapie kan kinderen vanaf jonge leeftijd helpen met allerlei problemen. Na een aantal sessies voelen kinderen zich krachtiger, veiliger en ervaren dat ze zelf de controle hebben.

Natuurlijk en vertrouwd

Om als hypnotherapeut met kinderen te werken, moet je binnen hun magische wereld kunnen stappen, terwijl je tegelijkertijd als coach en gids fungeert. Kinderen die dat willen, gaan makkelijk in hypnose. Ze kennen nog geen remmingen, die we op volwassen leeftijd wel hebben en staan open voor verbeelding en fantasie. Als kinderen helemaal opgaan in hun spel, zijn ze in een vorm van trance, hypnose. Daarom voelt het voor hen natuurlijk en vertrouwd, en krijg ik spelenderwijs toegang tot bijvoorbeeld angsten die diep in hun onderbewustzijn liggen.

Wat brengt hypnose?

Kinderen kunnen met behulp van hypnose geholpen worden als het gaat om problemen zoals bedplassen, angst voor prikken, onrustig zijn, pesten, leer- en concentratieproblemen, nagelbijten, slaapproblemen, tics, et cetera. Juist omdat kinderen hypnose plezierig vinden en ze zichzelf onvoorwaardelijk aan het proces overgeven, worden ze enthousiast van de resultaten die ze zelf boeken. Hun zelfvertrouwen neemt toe en ze staan veel gelukkiger in het leven. Doordat ik hen leer hoe ze eenvoudig zelf-hypnose kunnen toepassen, hebben ze altijd een middel ter beschikking om zichzelf te helpen wanneer het nodig is.

Geïndividualiseerde werkwijze

Hypnose bij kinderen vraagt van het kind een bepaalde concentratie. Daarom vind ik het zeer belangrijk om mezelf goed te kunnen inleven in hun belevingswereld. Mijn werkwijze is gebaseerd op de individualiteit van het kind; op spelende wijze, want wanneer een kind speelt is hij of zij gefocust op het verhaaltje en het spel. Zo heeft het kind een superleuke ervaring en kunnen we mooie resultaten behalen. Een leuke, geïndividualiseerde werkwijze staat voor mij voorop!

Vanaf welke leeftijd?

Vanaf vijf jaar kan een kind bij mij terecht. Soms is het ook al mogelijk op jongere leeftijd. Dit is afhankelijk van de mogelijkheden van het kind zelf en de mate van concentratie. Voor kinderen ouder dan tien jaar kun je een gewone hypnosesessie boeken.

Welke klachten kan je verhelpen met hypnose?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van hypnose bij kinderen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.