Veel gestelde vragen over hypnoseWaarom Hypnose?

Hypnose is een bijzonder snelle en doeltreffende manier om aan mentale en soms ook lichamelijke problemen te werken. Een OMNI hypnotherapeut heeft in de regel een tot drie sessies nodig om een probleem sterk te verminderen of zelfs op te lossen.
OMNI hypnotherapeuten helpen om de oorzaak van het probleem te vinden en op te lossen, in plaats van de symptomen en gevolgen van een probleem te bestrijden.

Kan iedereen in hypnose?

Iedereen met een normale intelligentie kan in hypnose. Echter een hypnosesessie kan alleen plaatsvinden als je dat zelf wilt. Alle hypnose is immers zelfhypnose. Een hypnotherapeut is in de visie van OMNI de begeleider bij het proces van zelfhypnose. Hij/zij kan ervoor zorgen, dat je snel een staat van hypnose bereikt, waardoor aanvaardbare suggesties direct in het onderbewuste kunnen worden vastgelegd. Als je niet in hypnose wilt, gaat het niet gebeuren.

Wat voel ik in hypnose?

De meeste mensen zijn dagelijks meerdere keren in een natuurlijke vorm van hypnose, bijvoorbeeld bij het geconcentreerd lezen van een boek, het ingespannen kijken van een film of tijdens het autorijden. Alle zintuigen worden versterkt en werken beter. Je kunt alles blijven horen terwijl je in een staat van hypnose bent. Er kunnen gevoelens opkomen zoals boosheid of verdriet en je kunt ook sensaties ervaren zoals warmte/koude, prikkelingen/tintelingen, licht/zwaar aanvoelen of extra moeten slikken.

Kom ik altijd terug uit hypnose?

Je komt altijd terug uit hypnose, bij de minste of geringste gedachte hieraan, of doordat de hypnotherapeut je terugbrengt.

Kan ik dingen doen, tegen mijn zin, terwijl ik in hypnose ben?

Het antwoord is simpel, nee. Terwijl je in hypnose bent, blijf je in staat om te beslissen over je eigen wil. Er is een beschermend deel in jezelf, dat ervoor zorgt dat alleen aanvaardbare suggesties worden opgenomen. Je verliest dus niet de controle.

Waarom kiezen voor een OMNI hypotherapeut?

Wereldwijd zijn er inmiddels in meer dan tachtig landen OMNI hypnotherapeuten actief. OMNI is als eerste instituut wereldwijd met ISO 9001 keurmerk gecertificeerd en geregistreerd voor de hypnoseopleiding en het hypnotherapieproces.
OMNI hypnotherapeuten, die werken met directe hypnose, zijn geschoold in de werkwijzen van Dave Elman. Dave Elman is eveneens één van de moderne grondleggers van hypnotherapie. Zijn methoden worden gekenmerkt door de snelle en doeltreffende werkwijze. Hypnotherapeuten die zijn methoden toepassen, stellen in de regel geen voorafgaande diagnose, maar werken aan de oplossing van het probleem door te zoeken naar de oorzaak. Deze werkwijze kenmerkt zich door snelheid en doeltreffendheid.